Dagens julklappstips 23 dec: Vidgade vyer

Ge bort exempelvis Camino i julklapp!

Finns det något bättre än att få lära sig nya saker? Jag tycker inte det.

Och eftersom jag själv är helt inne på att lära mig så mycket jag kan om miljö- och samhällsfrågor så är det förstås sådana magasin jag gärna vill läsa själv – och sprida till andra. Här är fem magasin som jag vill rekommendera till miljöintresserade vänner:

Camino, som kommer ut fyra gånger per år med olika teman. Det här handlar det senaste numret om:
”Denna gång har vi fokus på människors förhållningssätt till pengar, om det är staten eller individen som är bäst på att sköta och fördela våra resurser och vad som verkligen ger ett rikt liv.”

Svensk Natur, Naturskyddsföreningens medlemstidning. Väldigt bra, med svar på både stora och små frågor och många tankeväckande reportage.

Syre, Sveriges första fristående gröna magasin.

Effekt, klimatmagasin som verkligen går på djupet när det gäller olika frågor – ett nummer handlar t ex enbart om kol.

Filter är inget miljömagasin, men skildrar samhället och vidgar ofta vyerna på olika sätt. Jag tycker att det är nyttigt att bråka med mig själv och mina åsikter – det finns ju sällan bara en sanning när det gäller olika sakfrågor.

Fler tips emottages med glädje! =)

Nu vill jag önska alla en riktigt GOD JUL. Själv tänker jag koppla av och koppla ned de närmaste dagarna – och njuta av snön i Lappland.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.