Veckans ekoshopping: ekotapeter

Tapeten Geranium, 1 699 kr/rulle om 10 meter, Byracka.com.

Jag kommer ihåg när min dotter Klara var bebis. Familjen flyttade in i kedjehus, köpte kombi – och rivstartade med att fixa Klaras rum. In med nya tapeter, målarfärg och Ikeamöbler. Utan en tanke på annat än att hålla vår budget – och att det skulle bli fint, förstås.

Konstigt att jag inte reflekterade mer, jag som ändå tycker att jag varit miljömedveten större delen av mitt liv och ofta funderar över hur mycket kemikalier vi har i vår omgivning egentligen.

Då fanns det i och för sig inte supermånga miljövänliga tapeter. Nu har det hänt massor – och jag vill börja med att tipsa om lilla företaget Byracka  som drivs av formgivaren Lena Akilles ”i västgötska myllan”, som hon själv beskriver det.
Hennes tapeter är tillverkade i Sverige av PVC-fritt non woven, miljövänlig toner används i produktionen och tapeterna sätts upp med hjälp av giftfritt lim.
Fina är de också! I köket vill jag gärna ha ”Geranium” (omfamna tanten i dig!) och i barnrummen skulle ”Rainbows & Unicorns” sitta som en smäck.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.