Snyggaste eko-modet!

Jag har väl nämnt att jag är lite galen i kläder? Det är riktig dregel-varning på H&M:s senaste ”Conscious Exclusive”-kollektion!

Designteamet har tydligen sökt inspiration bland samlingarna på Musée des Arts Décoratifs på Louvren i Paris, och rotat i arkiven över de senaste 300 åren av haute couture. Resultatet är fantastiskt – och motbevisar verkligen ”sanningen” att ekodesign är tråkig. Kläderna är skapade av återvunnen polyester, ekologisk siden, ekologisk bomull etcetera. Solglasögonen är gjorda av återvunna PET-flaskor och de art deco-inspirerade smyckena är till exempel gjorda av återvunnen denim.

Den 7 april släpps kollektionen på nätet och i utvalda butiker – och jag kommer att hänga på ””Lägg i shoppingbag”-knappen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.