Bästa solläge!

Tagit fram utemöblerna än? Själv återskapade jag min plats i solen förra helgen, med möbler som vi haft i flera år nu.

Men om jag skulle köpa nya så lockar det med antingen möbler av metall som håller en hel livstid om man sköter dem rätt (se fina exempel längre ner).

Eller  – faktiskt – plast. Plast är ju både ett fantastiskt material, som funkar bra till många olika produkter. Men också problematiskt eftersom både plastens byggstenar och tillsatsämnen kan vara hälsovådliga. En lista över värstingplasterna finns här.

Men de här utemöblerna, av återvunnen plast känns som ett bra alternativ. De tillverkas i Kanada, av CR Plastic Products. Grundaren och delägaren Jamie Bailey var den som fick idén eftersom han ville minska plastdelen av sopberget och begränsa onödig avverkning av skog. Möblerna har en struktur som liknar trä väldigt mycket, är UV-beständiga och har 10 års garanti. I Sverige är Eco utemiljö agentur, men möblerna finns i flera olika webb-shoppar.
Min favorit är nog Adirondack-stolen i himmelsblått… Där kan jag se mig sitta och titta upp på en himmel i samma färg!

garden chair utestol
Metallstolar från Ellos, Nordal, Byarums bruk och Skargaarden.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.