Test: Fuktgivande schampo och balsam

Jag har haft problem en längre tid med kliande hårbotten – den är irriterad och torr enligt min frisör. Och då tvättar jag ändå bara håret var tredje dag.
Jag har testat alla möjliga schampon men hittills ingen ekologisk. Eller i alla fall inte på väldigt länge. När jag jobbade på tidningen Hälsa testade jag förstås det som fanns på marknaden då (och jag blev inte riktigt övertygad, tyckte inte håret kändes rent efteråt) men när jag bytte jobb och fick barn blev det utbudet i livsmedelsbutikerna som fick styra.

Så förhoppningarna var ljumma inför testet av Yarok ”Feed Your Moisture” schampo och dito balsam. Därför blev det också en glad överraskning att schampot doftade så gott – en fräsch blandning av örter, barr och citrus – och gjorde så rent. Schampot löddrar inte supermycket, vilket man ju är van vid när man använder ”vanliga” schampon, men håret känns rent och mjukt efteråt. Ingredienslistan är väldigt lång och allt kommer från växtriket: African black sopa, arganolja, kokosolja, hampafrön och så vidare. Efter tvätten har jag kompletterat med Yarok ”Feed Your Moisture” balsam. Eftersom jag har ganska långt hår är det nästan ett måste för att kunna reda ut håret. Och Leave in-balsamet trasslar verkligen ut trådarna. Enda frågetecknet jag har är att håret började kännas en liten aning oljigt efter tre veckors användning. Kanske för att jag sköljt för dåligt eller doserat för snålt? Och så kostar produkterna inte gratis – vilket påverkar  betyget (väger mellan 3,5 och 4) mest.
Men klådan i hårbotten är helt borta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.