Ljuva Lady Marmalade

Lagar mer och mer vegetariskt – check.

Köttet jag äter är till största delen älgkött från Norrland – check.

Väljer fisk som är msc, asc eller Kravmärkt – check.

Men jag lagar inte speciellt mycket med tanke på säsong. Och det vore ju bra. För det är ju när frukter och olika grönsaker har sina säsonger som de är som bäst: Smakar mest, innehåller mest nyttigheter och är billigast. Färsk fisk har också säsonger. Superbra guider till what’s hot and what´s not för säsongen finns här. Bara att beställa och sätta upp på kylskåpet (note to self)!

Idag blev jag påmind om detta, då jag fick smaka på Marmeladieriets ljuvliga marmelader. Sanna, receptmakaren och matstylisten som står bakom frestelserna, kokar frukten i små mängder enligt fransk sylthantverkstradition i sin vackra koppargryta. Och naturligtvis ser hon ser till att använda råvaror efter säsong. Det är ju då smakerna blir som godast.

I år är det jag som ser till att ta vara på rabarbern, grannens äpplen som hon vill få hjälp med att äta upp varje år, svärmors vinbär och så vidare. Så att jag kan njuta av sommarsmakerna året om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.