5 tips: Ekologiska städprodukter (snygga är de också!)

Till vardags jobbar jag som redaktör på inredningstidningen Hus & Hem. Och just nu märker vi en tydlig trend: Varje gång vi skriver om städknep och giftfria städprodukter på webben så blir det riktiga klickraketer!
Vi tycks alla drömma om välstädade hem – helst utan att behöva använda kemikalier. Här är några favoritprodukter. Miljövänliga och tillverkade av hållbara material.

1.
Västerbottenssåpa
Eller annan miljövänlig såpa, för den delen. Funkar till i stort sett allt! I ett vanligt hem behövs sällan bakteriedödande medel – risken är i stället att bakterierna utvecklar resistens.
vasterbottenssapa_0.5L_Original-295x295

2.
Dammvippa
Den suger inte bara åt sig damm – den är snygg också! Skaka av utomhus, så är den redo för nästa städpass. Här är en från Sufraco.
dammvippa sufraco cleaning

3.
Naturborstar
Bunkborstar, spisborstar (till badkar, golv, trasmattor), diskborstar… Rejäla borstar kan man aldrig få nog av. Spisborsten på bilden har handbundna borst och är tillverkad av bok och vit fiber (Iris Hantverk).
spisborste

4.
Mikrofiberdukar
Kan inte leva utan dem. För det mesta behöver man inte ens blöta dem för att få bort damm och smutsfläckar, men ibland kan ett dopp i såpavatten göra susen. Dessa kommer från Pure Effect.
mikrofiberdukar pure effect

5.
Ekologiskt tvättmedel
Attitude har veganska, biologiskt nedbrytbara, klorfria rengöringsmedel och tvättmedel utan petrokemikalier, färgämnen och artificiella doftämnen. Finns bland annat hos Lapland Eco Store.
tvättmedel ekologiskt attitude vegansk

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.