Det är visst nudging jag håller på med! =)

Foto: Linköpings Kommun.

Nu har jag fått ett ord för det jag håller på med i min blogg: Nudging.

Nudging handlar om att inspirera till bättre miljöval i vardagen – på ett lättsamt och inspirerande sätt. Jag vill inte komma med pekpinnar och helst inte orsaka en massa dåligt samvete. Det ska vara kul och spännande att lära sig mer om vilka kläder som är tillverkade på ett bra sätt, vilka städprodukter som belastar miljön minst, de nya uppfinningarna som gör att vi kan köra bilar utan bensin eller värma våra hus på hållbara sätt, och så vidare. Det handlar inte om att välja bort, utan att välja bättre.

Idag fick jag ett pressmeddelande från Linköpings kommun, som arbetar med frågan på ett superkul sätt – som jag hoppas kan inspirera fler kommuner. De erbjuder till exempel naturguidningar i närområdet för att se om människors motivation att leva hållbart stärks genom samhörighet med naturen. De ger även möjlighet att prova på kollektivtrafik (om man nu behöver hjälp med att lära sig det?!) och elcyklar för att uppmuntra till ett mer hållbart resande. Det hålls föreläsningar om solel och hur man blir sin egen energiproducent, tisdag 26 april drogs ett stadsodlingsprojekt igång och man får möjligheten att lära sig laga vegetarisk mat.
Jag tycker den här typen av arbete är föredömligt och hoppas verkligen att det ger reella resultat. Ska försöka följa upp detta om något halvår-år, tänkte jag.

Och under tiden nudgar jag vidare här på bloggen. 😉

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.