Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jag odlar mina egna grönsaker

Vår tomt är verkligen inte stor. ”Dina drömmar är alldeles för stora för den här tomten”, brukar min man säga. Men vi har i alla fall en tomt. Och där odlar jag mina egna grönsaker.

Intresset för trädgård väcktes när vi flyttade till vårt lilla 60-talskedjehus. Sedan jobbade jag på tidningarna Allt om Trädgård och Hus & Hem Trädgård och intresset nådde nya höjder. Att rensa, påta, så och skörda är – näst promenader i skogen – den bästa rekreation som finns.

Den bästa trädgårdstiden är nu. När allt börjar spira och jag drömmer om vad jag ska göra med grödorna sedan (skördetiden är i och för sig en hård konkurrent om titeln…). Mynta till mojiton, bondbönor till pesto, citron till fisken, chili till thaigrytan… mums!

Hemodlad chili

Supergoda chilisorten ’Hot Lemon’ coming up!

Svårt är det inte heller. Chilin här ovan kommer från frön som jag tog från förra årets chiliskörd. De fick torka på ett fat och sedan förvarade jag dem i en äggkopp till slutet av mars, då jag sådde dem i särskild såjord (finns både i mataffären och i handelsträdgårdar). En vecka senare började gröna blad titta fram ur jorden och förra veckan planterade jag om dem i nya krukor. Om ytterligare någon månad planterar jag om dem igen och sätter ut i trädgården.

Mitt odlingsintresse har inte gått vännerna förbi. På mitt 40-årskalas förra helgen fick jag två (!) citron träd och två (!) paprikaplantor som redan börjar ge frukt. Det här blir nog mumsigaste sommaren någonsin!

citron garden

No Comments Yet.

What do you think?