Snyggaste skorna – gjorda av återvunna mattor!

Norrfolks är ett nytt, spännande varumärke som verkligen känns rätt i tiden! Norrfolks gör superfina skor och väskor av återvunna kilimmattor som är för trasiga eller lita för att använda på golvet. Mattorna är handvävda av nomader, och några av dem upp till 50 år gamla. Eftersom mönster, färger och symboler varierar får varje produkt ett helt unikt utseende.

Elise, som startat Norrfolks, är född och uppvuxen i Stockholm, med en mamma från Lappland och en pappa med ursprung från det etniska folkslaget Zaza i Turkiet. Och där någonstans grodde samtidigt fröet till ett intresse för  traditionellt hantverk. I farfars textilateljé upptäckte Elise för första gången kilimmattornas skönhet.

Elise står för designen av alla produkter, som sedan tillverkas av Niyazi som driver ett lokalt familjeföretag i Istanbul. Niyazi samlar in kilimmattorna från små byar runt om Turkiet, som sedan tvättas skonsamt utan miljöskadliga kemikalier och görs om till väskor och skor.

In och botanisera mera här.

Norrfolks skor kilimmattor recycling

Fler produkter av återvunna kilimmattor/textilier:

https://missragtime.se/sv/nytt/skor/kelimboots-i-cowboystil-fran-keliboots.html

https://louandfriends.se/sv/product-category/mattor/

https://www.etnodesign.se/sv/produkter/vintage-patchwork-mattor/kelim-patchwork-mattor/kelim-patchwork-matta-140×200-cm-1.html

https://glowb.se/kollektioner/the-raw-collection/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.