Sov sött – och ekologiskt

Vi tillbringar en ganska stor del av våra liv i sängen. Även om det gärna finge bli mer, om du frågar mig… (helst nu när det är extra mycket på jobbet, skolavslutningar och partaj om vartannat). Därför känns det ganska bra om det vi sover i är så giftfritt som möjligt.

Det här har allt fler företag kommit på också. Samtidigt som de får hjälp av att det är trendigt med snygga produkter till sovrummet. Här är några företag som lanserar ekologiskt att sova gott i, från budget till lyxklass.

Sunflower Coral Set ekologiskt Reva Home

Reva Home
Snyggast. Sängkläderna tillverkas av 100 procent ekologisk bomull, odlad i Indien. Indisk bomull är relativt mjuk och högkvalitativ eftersom det gynnsamma klimatet gör att bomullsfibrerna kan växa sig långa och starka. Sedan trycks mönstren för hand med blockteknik.
https://revahome.com

Eco bedlinen Classic textiles

Classic Textiles
Genomtänkt tillverkning. Här har grundarna tänkt igenom hela processen ordentligt. Förutom att själva bomullen (GOTS-certifierad) är ekologisk, så är även infärgningen miljövänlig. Spillvattnet renas delvis på biologisk väg för att sedan återanvändas. Biologiskt innebär här att bakterier från kobajs äter upp kemikalierna. Bra grej eftersom tillverkningen sker i en del av världen där tillgången på rent vatten inte är självklar.
https://classictextiles.se

Ogland eco bedlinen

Ogland
Välcertifierat. Oglands produkter är certifierade av Demeter, GOTS (Global Organic Textile Standard) och Fairtrade. I fabriken där Oglands sängkläder tas fram används enbart biodynamiskt odlad egyptisk bomull. För att minimera verksamhetens miljöinverkan används naturlig färgning istället. Lyxigt med premiumkvalitet.

Ogland start

Jotex Sid eko bedlinen kids

Jotex
Plånboksvänligast. Här är det bara själva bomullen som är ekologisk, inte färgerna. Och detsamma gäller många av budgetalternativen. Ekologisk bomull är bättre än inget eko alls, tycker jag, men visst känns det bra med så rent som möjligt?
https://www.jotex.se

Sov gott! =)

Läs mer:
https://www.sverigeskonsumenter.se/stilmedveten/kategorier/fakta/ekologisk-bomull—hur-funkar-det/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.