5 perfekta picknick-korgar

Fina, flätade korgar från Tine K.

Nu börjar picknickarnas tid. Midsommar, helgutflykter, till stranden… Men jag har letat länge efter den perfekta picknick-korgen! Så för er – och min skull – har jag nu sonderat terrängen när det gäller ekologiskt/hållbart tillverkade varianter och hittade massor av fiffigt och fint!

Hinza bag sustainable biodegradable

Hinzaväskan
Perfekt på stranden eftersom den är gjord av ”grön plast” och kan stå vidvattenbrynet utan att innehållet blir blött. Plasten är gjord av sockerrör. När sockerrör växer tar de upp koldioxid från vår atmosfär. Om grön plast av sockerrör förbränns frigörs koldioxiden tillbaka till atmosfären. Det ger alltså ett nollsummespel som inte ökar mängden koldioxid.
Hemsida: www.hinza.se

 

Pako bicycle bag bambu bamboo

Pako
Pako är en väska som gjord för att hänga på cykeln, packad med godsaker. Den är handgjord av bambu av människor från en minoritetsgrupp i Vietnam med samma namn. Fantastiska Josefine Olsson, som designat väskan, har det som sitt jobb att åka runt i världen och söka spännande samarbeten med inspirerande människor. Produkterna är alltid gjorda av hållbara material och säljs via hennes e-butik:
https://www.form-nomadshop.com

Kiondo Sisal recycled plastic Granit

Kiondo
Den här väskan är Fairtademärkt och tillverkad i Kenya. Materialen är sisal och återvunnen plast, så den är lätt att rengöra med fuktig trasa. Perfekt för barnfamiljen alltså…
Finns hos www.granit.com

Bolga picknickkorg Afroart elephant grass fairtrade

Bolga, från Afroart
Handgjord och Fairtademärkt. Större delen av tillverkarna är kvinnor som genom att fläta korgar får möjlighet till försörjning. Elefantgräset som används växer i sluttningarna längs floderna.
Finns på www.afroart.se

Seabags segelduk

Seahorse Tout, Seabags
Att beställa väskan ända från USA är väl sådär miljövänligt… men jag ville ändå visa den här fantastiskt fina strandväskan av gamla segeldukar. Älskar motivet och repen som handtag.
Finns på www.seabags.com

Och så en bonus! Solgul matlåda i tre våningar, av rostfritt stål, från Indiska:

Foodbox Indisk rostfritt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.