Björn och Heidi ska leva fossilfritt innan 2025

Efter regeringens ja till Vattenfalls försäljning av kolgruvorna i Tyskland (läs vad jag skrev här) har jag sökt efter ljusglimtar i miljömörkret. Och hittat flera, som tur är.
Först ut är Armbryterskan från Ensamheten, Heidi Andersson, och hennes skidskyttekung till man, Björn Ferry. Extra kul, tycker jag, eftersom även jag kommer från samma bygd (Storumans kommun) från början. Är så stolt och glad för dessa fina förebilder. De har nämligen bestämt sig för att familjen ska blir fossilfri innan år 2025. Så här skriver de på sim hemsida www.fossilfri.com:

”Fossilfria innebär att vi ska utesluta olja, kol och fossilgas ur vårt liv. En stor utmaning, svar ja, men ingen uppoffring, att bli fossilfria och planetskötare är något alla förr eller senare måste bli för att vi ska kunna säkerställa mänskligt liv i framtiden. Världens länder satte under klimatmötet i Paris 2015 målet att vi måste hålla den globala temperaturökningen under två grader, helst maximimalt 1,5 grader. Det är vanligt folk som i slutändan ska göra jobbet. Vi har valt att börja, i ett försök att visa vägen för andra. Hur ska då detta gå till rent praktiskt och konkret? Ja, det är precis det vi ska dela med oss av här, resan mot att bli #fossilfri2025#”

Jag tänker definitivt följa – och inspireras av – deras resa. Gör det du också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.