Veckans vardagsvego: Pasta Primavera

Den här rätten görs i regel på vårprimörer, men jag har testat med mina nyskördade bondbönor och lite andra gröna grönsaker i stället. ”Glömde du skinkan”, var dotterns spontana reaktion, men sedan åt hon glatt.

Pasta Primavera
4 port

ca 500 g spaghetti
150 g sparris, fryst
1 dl bondbönor, spritade och förvällda
1 dl sojabönor (edamame), frysta
smör
1 selleristjälk, skivad
2,5 dl gröna ärtor, frysta
3 dl grädde
1,5 dl nyriven parmesan
Ev maizena
salt och peppar

Koka pastan al dente. Låt vatten koka upp i en vid kastrull och lägg ner sparris, bondbönor samt sojabönor. Låt koka i 2-3 minuter och doppa sedan i kallt vatten. Dela sparrisen i mindre bitar.
Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs sellerin i någon minut. Tillsätt ärtor och grädde och låt sjuda 3-4 minuter. Lägg ner sparris, bönor och parmesanost samt smaka av med salt och peppar. Koka upp och sjud någon minut till. Red av med maizena om du tycker såsen är för rinnig. Servera till spaghettin på en gång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.