Veckans vardagsvego: Vegetarisk gulaschpanna med wok

Jag gillar att kunna variera smakerna på min mat. Ett bra sätt att göra det på är att låta sig inspireras av olika länders kök. Den här gången fick rätten lite gulaschsmak – tack vare smaken av rökt paprika.

Vegetarisk gulaschpanna med wok
4 port

1/2 gul lök
rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
1 msk äppelcidervinäger
1 grönsaksbuljongtärning/1 nsk grönsaksbuljongpulver
3-4 msk tomatpuré
2 finhackade tomater
ca 1 dl vatten
1 tsk torkad koriander
0,5 msk rökt paprikapulver
300-400 g quornbitar
salt, peppar
4 port matvete

Wok:
100 g sockerärtor
1 broccolihuvud
1/2 röd paprika
1/2 röd lök

Koka matvetet. Rosta cashewnötter i en torr stekpanna.
Hacka löken. Värm rapsoljan i en stekpanna med höga kanter och fräs lök, vitlök, hackad chili samt paprika i några minuter. Tillsätt vinäger och smula ner grönsaksbuljongen. Tillsätt även hackade tomater och tomatpuré, samt ca 1 dl vatten. Krydda med koriander och paprikapulver. Låt puttra ihop någon minut innan du lägger ner quornbitarna. Låt allt koka ihop i 10-15 minuter. Salta och peppra.
Dela broccolin i bitar och skiva paprikan samt rödlöken. Hetta upp olja i en stekpanna/wokpanna och fräs grönsakerna några minuter, tills de mjuknat lite men har kvar spänsten. Servera till quornpannan och matvetet, samt strö cashewnötter över. Yummy!

Fler rätter med quorn:
https://www.naturligtsnygg.se/veckanseko/veckans-vardagsvego-quorn-i-gron-curry/

Veckans vardagsvego: Inbakade marinerade quornbitar med limesås

Veckans vardagsvego: Mustig quornfärsgryta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.