Kalle och chokladfabriken – på ekovis!

En av mina absoluta favoritböcker som liten var Kalle och chokladfabriken. När jag dessutom fick höra Ernst Hugo Järegård läsa berättelsen (yes, kids, så gammal är jag!) var hängivenheten total. Jag kunde nästan känna smakerna i munnen när Ernst Hugo beskrev chokladkakorna som lille Kalle öppnade och försiktigt åt av, små tuggor i taget, för att njutningen inte skulle vara över för fort…

Chantal Coady, grundare av Rococo Chocolates, nämner just Kalle och Chokladfabriken som stor inspirationskälla till de nya ekologiska chokladkakor hon skapat. Och det är ganska tydligt – främst när det gäller förpackningarna, men även när det gäller smakkombinationerna.

De tre chokladkakor som kommer att landa i Sverige i oktober är:

  • George´s Marvellous Medicine: Vit, krämig choklad med lakrits, fänkål och andra spännande ingredienser.
  • Bean´s Cider: Krämig mjölkchoklad med syrlig och frisk äppelsmak.
  • Perfectly Normal Milk Chocolate: Krämig mjölkchoklad som innehåller kakao från Rococos egen kakaoplantage på Granada.

Chokladen kommer finnas hos återförsäljare som erbjuder choklad av högre kvalitet och kosta 75-90 kr. Man bara måste ju prova.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.