Test: Weleda möter Neals Yards ekologiska handkräm

Jag tycker det är kul att jämföra när jag testar hudvårdsprodukter. Även om det inte är ekonomiskt försvarbart alla gånger. Plus att jag vill att produkterna ska gå åt innan bäst före-datum passerat. Men ekologisk handkräm går det ju åt mängder av – i synnerhet vintertid!

Därför har jag testat två tandkrämer de senaste veckorna: Weledas Evening Primrose Age Revitalising Hand och Neals Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream.

Weleda: Krämen är relativt tunn går snabbt in i huden. De efterlämnar en silkeslen känsla på huden, men det krävs två smörjningar för att mina torra händer ska kännas riktigt mjuka. Jag har lite svårt för doften – antar att den kommer från nattljus (evening primrose), men doftsmaken är ju verkligen som baken… Plus för att händerna inte känns kladdiga efteråt.

Neals Yard: Krämen är aningen tjockare i konsistensen och känns också mer vårdande för mina händer (kontorshänder som diskar och tvättar mycket kvällstid). Älskar den ljuvliga apelsindoften som för tankarna till vackra lundar vid Medelhavet… Händerna är kladdiga lite längre efter att jag smörjt in händerna, men bara 4-5 minuter. Plus, såklart, för att Neal’s Yard Remedies adopterar två bin i en BeeUrban bikupa för varje Bee Lovely produkt Naturligt Snygg säljer! På så sätt hjälps vi åt att rädda det hotade bibeståndet i Europa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.