Veckans vardagsvego: Tortellini med valnötssås

En riktigt god energibomb till dagar då kroppen skriker efter bastant mat (som min gör ganska ofta – särskilt efter långa löparnas). Nötter, örter och pasta – inget kan gå fel.

Tortellini med valnötssås
4 port

500 g ricottafylld tortellini
100 g valnötter
1 dl pinjenötter
25 g smör
2 msk hackad färsk persilja (fryst funkar också)
2 tsk färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
salt och peppar
0,5 dl grädde

Koka pastan knappt mjuk. Häll av vattnet.
Hacka valnötterna i grova bitar. Värm smöret i en kastrull på medelstark värme. Lägg ner valnötter och pinjenötter och stek 4-5 minuter tills nötterna fått fin färg. Tillsätt persilja, timjan, salt och peppar. Rör om och smaka av.
Häll grädden över nötblandningen och rör ihop lite snabbt tills grädden blivit ett med nötterna. Blanda nötsåsen med tortellinin och dekorera gärna med extra persilja. Servera på en gång!

Fler goda och snabba pastarätter:

Veckans vardagsvego: Morotspasta med ruccola och valnötter

Veckans vardagsvego: Saffranspasta

Veckans vardagsvego: Medelhavsragu med pasta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.