Test: Boragoolja botar aknen

Det här måste vara det ultimata presenttipset: Borago-olja från emma noel som kommer få mottagaren att ”Love the giver”. =)
Jag själv är helt såld på boragooljan (som även kallas gurkörtsolja) eftersom den har lugnat ner min hy två månader i sträck nu, under dagarna före mens då jag vanligtvis har både rodnader och plitor i ansiktet. Den är väldigt skön och lätt att använda eftersom den är relativt lättflytande och går in i huden snabbt utan att kladda.

Fler användningsområden för oljan:
* Oljan doftar lite diskret matoljeaktigt – och går också att använda till matlagning om man inte vill ha den i ansiktet.
* Just nu har jag ganska torr hy (det brukar bli så när min kropp kämpar mot förkylningar som ligger och lurar i kroppen) och därför applicerar jag först ett tunt lager boragoolja i ansiktet innan jag lägger på min dagkräm. Huden känns mjuk och len hela dagen efter den behandlingen.
* Boragoolja används i produkter mot skorv i hårbotten hos bebisar.
* Hjälper även mot eksem och irriterad hy.

Hjärtat på bilden kommer förresten från Svenskt Tenn. Perfekta gå-bort-presenterna!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.