Nyheter: Ekologisk julmust och -choklad!

För några veckor sedan fick jag en försmak av julen skickad till redaktionen på Hus & Hem, nämligen Nygårdas nya ekologiska julmust!

Då var jag inte beredd att omfamna julkänslan helt och hållet, men nu är det ju faktiskt inte så lång tid kvar! Till musten provsmakade jag också Malmö Chokladfabriks nya julchoklad (nästan all deras choklad är ekologisk eller Fairtrade) med smak av apelsin och kanel.

Musten är lite mindre söt och fyllig än den jag är van vid – vilket är ett stort plus i min bok. Äppelsmaken är tydlig och frisk och eftersmaken lätt smörkolaaktig. Lagom kolsyrad. Den finns i butik nu, men i begränsad upplaga enligt tillverkaren.

Chokladen är helt ljuvlig! Jag tycker mjölkchokladen har precis rätt balans mellan kanel- och apelsinsmak och ett litet sting som jag gillar skarpt. Chokladen är märkt med både Fairtade och EU:s ekologiska märkning Europalövet.

Precis vad jag behövde denna kylslagna vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.