Test: Bästa hjälpen mot torra läppar

Jag känner igen mig i det Hannah skrev igår här på sajten. Huden har en tendens att bli väldigt vintertorr i mörka november (just den torra hyn i ansiktet har jag nog lyckats åtgärda för tillfället – skriver mer om det framöver). Allt annat också för den delen. Läppar, händer, slemhinnor (wherever they are…) och så vidare.

Jag har testat tre olika läppfärger/glans – som både ger färg och uppges vara vårdande – mot mina torra läppar. Två av dem är riktigt bra. Den tredje tycker jag både marknadsförs skevt och funkar ganska dåligt. Here we go:

Benecos Natural Shiny lipcolour – Rusty Rose. 100 % naturliga och ekologiska ingredienser. En varm, ”gammelrosa”, nyans som går ton i ton med min egen läppfärg men är aningen fylligare och djupare. Lätt att applicera och blandningen av solrosolja, jojobaolja och bivax gör verkligen läpparna mjuka. Minst lika effektiv som ett bra, vårdande läppbalsam. En favorit!

RMS Lip2Cheek Promise. Väldigt nära Benecos Rusty Rose i färgtonen – och passar med andra ord mina läppar perfekt! Kokosolja, sheasmör och bivax är några av ingredienserna som gör krämen så vårdande och mjukgörande. Älskar den på läpparna, tycker den är lite svår att applicera som rouge (i alla fall när jag använder fingrarna).

Emité Lip & Cheek Tint. Vegansk – vilket inte alltid betyder att den är eko/naturlig (Läs Hannahs inlägg om det här). Uppges vara vårdande för både ansikte och miljö, trots att den innehåller tveksamma ämnen som t ex methylparaben, phenoxyetanol och Dipodium EDTA. Konsistensen är som en väldigt tunn gel – vilket gör den lätt att applicera. Gelen är rik på pigment och ger fin färg, men den känns inte vårdande utan lägger sig likt en tunn plastfilm ovanpå läpparna istället för att tränga ner och vårda dem. Kan eventuellt fungera som ett svalkande läppskydd på sommaren, men som vinterprodukt kan jag inte rekommendera den.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.