Test: Ögonkrämer för piggare blick

Ögonkräm måste ju vara Guds gåva till (den åldrande delen av) mänskligheten! Kan fortfarande inte riktigt vänja mig vid att morgonsvullnaden under ögonen inte lägger sig på samma sätt som förr, även om det finns värre problem här i världen…
På sistone har jag testat två olika ögonkrämer för att försöka råda lite bot på påsar och rynkor. Båda funkar – på lite olika sätt!

Weleda Pomegranate Firming Eye Cream
+ Lättflytande men känns ändå vårdande. Diskret doft. Dryg. Gör att huden kring ögonen känns mjuk och len hela dagen – och rynkorna blir mindre framträdande.
– Så lättflytande att man får massera ett tag innan den går in i huden. Tycker inte den är supereffektiv mot morgonsvullna ögon.

Estelle & Thilde Biodefense Antioxidant Eye Cream
+ Relativt fyllig. Känns näringsrik och vårdande. Gör huden kring ögonen mjuk och len och rynkorna blir mindre djupa.

– Tycker den får påsarna under ögonen att sjunka ihop lite, men skillnaden är inte jättestor.

När det gäller påsarna under ögonen inser jag – efter att ha läst på lite – att jag nog har haft lite för höga förväntningar på ögonkrämerna. Påsar under ögonen är ibland ärftligt, kommer ofta med åldern, eller beror dålig kost eller för lite sömn (gillar särskilt tanken på att åtgärda det sistnämnda…). Jag har också märkt att det blir värre när jag ”har något i kroppen” – typ en förkylning som ligger och pockar på men inte bryter ut ordentligt.
I morgon kommer några livsstilsråd som kan pigga upp både ögonen och hela dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.