Test: John Masters Organics Hair Spray för hållbara ”buns”

Jag använder väldigt sällan några hårprodukter alls. Det behövs inte med min frisyr och mitt hår (hyfsat tjockt och långt) Min lugg brukar jag fixa till med plattång efter duschen, och sedan håller den sig i 2-3 dagar tills det är dags att tvätta håret igen. Möjligtvis kompletterar jag med lite hårolja i topparna.
Men när jag gör mina knutar behöver jag lite stadga, för att inte håret ska lossna eller se frissigt ut. Därför har jag testat John Masters Organics Hair Spray, och här är mitt omdöme:

Behändig flaska och bra munstycke som gör att sprayen fördelar sig jämnt över håret. Fräsch doft av citron och örter. Lagom ”klibbig” konsistens som håller håret på plats utan att det känns stelt. Funkar väldigt bra till de frisyrer jag brukar ha.

Riktigt lika stabil stadga som ”gift-sprayer” ger den kanske inte, men det är bra nära!

Tips: När jag placerar knuten mitt uppe på skallen brukar det behövas fler lager sprej för att frisyren ska hålla. När jag har knuten på plats sprejar jag först ett lager över håret. Sedan följer jag skallens ”kontur” med en tät kam och kammar uppåt mot knuten för att släta och jämna ut håret undertill. Slutligen sprejar jag en omgång till över hela håret. Det blir hur bra som helst!

Här hittar du hårsprayen:

John Masters Organics Hair Spray, 236 ml

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.