5 bästa eko-designbutikerna

Vackra vaser från Village.

Det finns några butiker jag återvänder till hela tiden, när jag söker mer miljövänlig design – som helst ska vara snygg också. Och jag vet att det är fler än jag som letar efter bra eko-butiker (gärna i Sverige, tycker jag, för transporternas och jobbens skull). Delar därför med mig av några tips, med olika ”teman” – och en nyhet!

Echo of Gothenburg
Ny fysisk- och webbutik med mycket snygg inredning och smycken. Det handlar både om återbruk och miljövänliga material. Exempel på varumärken är Village, Vakinme, The Organic Company, ARTICLE22, O My Bag och Kårby Organics.

Skandinavian Eco
Här finns mycket snyggt till barnen och barnrummet, och det mesta är ekologiskt (ekologisk bomull, FSC-märkt trä etc). Min favorit är stolen Rinki, från Seimien helt ny typ av växastol som på ett enkelt sätt kan ändras från matstol för bebisen till pall med fotstöd för det större barnet.

Lapland Eco Store
Har brett och riktigt bra sortiment till köket, barnrummet, badrummet med mera. En anledning till att webbshoppen är så bra är att det finns mycket information om produkterna: Vad de är gjorda av, hur de ska användas och skötas etc. Och det skriver jag inte bara för att företaget finns i min hemort Storuman – men det är ett stort plus förstås! 😉

Ecosphere
Favoritbutik när det gäller kläder, skor och accessoarer. De som driver butiken har verkligen fingertoppskänsla och koll på det senaste inom ekomode. Gillar också brittiska People Tree.

Åhléns
Ja, faktiskt. De har ett stort och växande utbud av ”Bra Val”-produkter som är både snygga och prisvärda. Lagerhaus är också en bubblare, med detaljer av återvunnen mässing, kuddar delvis av återvunna PET-flaskor etc. Hoppas detta smittar av sig på fler!

Länkar till butikerna:
https://www.echoofgothenburg.se
https://www.scandinavianeco.com/sv/start.html
https://www.laplandecostore.se
https://ecosphere.se/products/accessoarer
https://www.peopletree.co.uk
https://www.ahlens.se
https://www.lagerhaus.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.