Kungsbacka: ett kök av återvunna pet-flaskor!

Eller tja, inte helt och hållet. Men faktum är att det mesta i Ikeas nya kök Kungsbacka är gjort av återvunnet material. Luckorna har en kärna av återvunna träfibrer, som sedan har täckts med en plastfilm av återvunna pet-flaskor för att ytan ska bli slagtålig och lätt att hålla ren.
Tillverkningsmetoden gör alltså att man undviker produktion av ny, oljebaserad plast. Suveränt!
Till en början lanseras köket i matt antracit (säljstart denna månad!) men det lär ju komma fler om köksserien tas emot hyfsat bra.

Jag känner ganska ofta att min roll som inredningsjournalist går lite stick i stäv med min inställning till konsumtion (don´t buy what you don´t need). Men just nu är det en fröjd att se de ansträngningar många tillverkare gör för att skapa mer hållbara produkter. Och det känns bra att ha möjligheten att lyfta fram bra, hållbar design.
Kort sagt. Grundproblemet med Ikea är ju att man alltid köper lite mer än man behöver, på grund av det billiga priset, men all heder åt initiativ som dessa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.