Mmm… mys på 5 bra ekospa

Det är lite konstigt egentligen. Spa-världen som så länge stått för hälsa, välmående och nyttig mat har varit mindre snabba med att börja använda sig av hudvårdsprodukter vars innehåll är naturligt, närproducerat och ekologiskt.

Men det börjar hända saker även här, och jag kan inte vänta på att få testa behandlingarna ”Norrsken”, ”Art Garden Lotus Aroma Lyx” eller ”Chokladdröm”.
Vill gärna tipsa om dessa spa-anläggningar, som erbjuder välgörande eko-behandlingar:

 

Skepparholmen, utanför Stockholm
Stor Svanenmärkt anläggning precis vid havet, 20 minuter från Stockholm. Det finns många olika ekobehandlingar att välja på, samt förstås möjlighet att träna och bada. Produkterna som används i behandlingarna kommer från lappländska Care of Gerd – och det är förmodligen därför en av behandlingarna heter ”Norrsken”.

 

Ekospå, Norsjö
Vi håller oss kvar i Norrland, bokstavligen. Här finns mysiga dagspa-anläggningen Norsjö ekospa, där ägaren Sara Bäcklund behandlar dig från topp till tå med produkter från Maria Åkerberg. Den som följer min blogg vet att jag drömmer om helkroppsbehandlingen ”Chokladdröm” (klicka här för att läsa)…

 

Ystad Saltsjöbad
Tycker ”The Creek Experience” verkar spännande. Det är en två timmar lång upplevelse – inspirerad av tropisk regnskog – som innefattar basturitual, inpackning med naturlig marockansk lera och behandling med ekologisk jojobaolja. Mmm, värme som skulle sitta bra just nu.

 

Arken Art Garden Spa, Göteborg
Ligger vid havet, 15 minuter utanför Göteborg. Förutom spa är anläggningen också ett konstgalleri! Köket lagar ekologiskt efter säsong. Kroppsbehandlingen ”Art Garden Lotus Aroma Lyx” låter ljuvlig, tycker jag, med ekologisk skrubb och ayurvediska oljor.

 

Sinnliga Rum Spa & Kurbad, Malmö
Spasalong som i största möjliga mån använder sig av ekologiska, närproducerade och hälsosamma produkter. Svenska bär inspirerar till exempel i ansiktsbehandlingen ”Blueberry Detox” och passar bland annat den som har torr hud och hyperpigmentering.

 

Riddarkliniken, Stockholm
Har du inte tid att resa bort, och bor i Stockholmsområdet kan jag rekommendera Riddarkliniken. Jag testade Dr Hauschkas ansiktsbehandling för några år sedan och den var otroligt energigivande för hud och själ. Här snackar vi lyster!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.