6 citat för miljökämpar

Efter många år på inredningstidning är jag ganska luttrad när det gäller citat och motton. Jag har sett lite för många ”Carpe Diem” och ”Dröm om morgondagen, minns gårdagen, lev idag” svischa förbi i bildflödet.

Men samtidigt, riktigt bra citat kan ju också vara bra rättesnören som hjälper en att hålla den kurs man vill här i livet.

När jag var yngre gillade jag Ingrid Bergman. Eller, det gör jag fortfarande förresten. Någonstans läste jag att hon sagt ”Jag begär inget, men vill ha allt”. Det tyckte jag lät coolt och anammade det som motto trots att jag inte förstod betydelsen. Inte alls, faktiskt. Idag tycker jag snarare tvärtom: Vill man ha något så får man väl tala om det också. =)

Därför surfade jag runt lite efter nya rättesnören, som på något vis definierar det jag vill sträva efter framöver. Vissa citat är kanske banala och en del förmedlar egentligen bara vanligt sunt förnuft. Men de känns ändå som ”jag”:

“If you’re not making someone else’s life better, than you are wasting your time. Your life will become better by making other people’s lives better.” / Will Smith

”It does not matter how slowly you go, as long as you don´t stop.” /Confucius

”Nature and a stretch – all the best things in life are free. ”/Shona Vertue

”The way to get started is to quit talking and begin doing.” /Walt Disney

”Life is one big lesson, and I´m definately working on it.” /Clean Eating Alice

”We are not perfect human beings, nor do we have to be, but it is necessary for us to be the best versions of ourselves we can be.” /Satsuki Shibuya

Dela gärna med er av era egna ”aha-upplevelser”. Kram!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.