Dags för Veckans miljöhjältar igen!

Jag tänkte att jag skulle dra igång det här med veckans miljöhjälte igen. Det finns så otroligt många underbara människor där ute, som jobbar för att vi ska kunna leva bra liv på jorden – även i framtiden. Djur också, för den delen. (Hur tänker hon nu, undrar ni. Vänta, får ni se! :-))

Det är något av min mission här i livet: Att föra fram människor, projekt (alla satsningar på solenergi som till exempel Kina och Indien gör!!!), uppfinningar, nyheter, vardagsval etc som är positiva. Och har koppling till miljöfrågor. Det måste finnas en motvikt till allt negativt vi läser om döende korallrev, plastförorenade hav och så vidare.

Det här innebär förstås inte att jag blundar för de problem som finns. När Trump annonserar att han vill satsa på olja och kolgruvor mår jag illa av ångest. Och när jag läser att korallreven – dessa fantastiska miljöer som jag haft privilegiet att uppleva kring Heron Island i Australien eller utanför Khao Lak i Thailand – hotas av massdöd, vill jag bara gråta.

Men jag måste tro att det går att vända utvecklingen – för min, för barnens och för framtida generationers skull.

Tipsa gärna om personer och andra/annat som ni vill läsa om – eller som ni vill att andra ska få läsa om. Nu kör vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.