Häng med i The Sustainable Society!

När jag började plugga till journalist för sisådär 100 år sedan hade jag ett väldigt tydligt mål med utbildningen: Jag ville skriva om hållbarhetsfrågor – främst med fokus på miljö och klimat (som bekant handlar hållbarhet även om sociala förhållanden och ekonomi också).

I min klass gick också Maria Soxbo (som driver braiga bloggen Husligheter) – en av få som är doer och visionär i samma paket – och när hon frågade mig om vi inte skulle starta ett kollektiv med andra ekobloggare blev jag förstås eld och lågor! Som om det inte vore nog med de undersköna kollegor jag fått på Naturligt Snygg… Men ju fler vi är som stärker och lyfter fram varandra när det gäller hållbarhetsfrågor, desto bättre!

Det är ett fantastiskt gäng som Maria har fått ihop! Vår snygga logga kommer från Think Organic och omslagsbilden/kollaget på vår facebooksida är gjord av Rania Rönntoft. Fatta fredags-feelingen när man blir del av ett sådant här smart och kreativt gäng!

Och nu kör jag copy paste på Marias presentationstext av vårt kollektiv eftersom den är så pedagogisk och bra! 🙂

The Sustainable Society består av tolv bloggar som har helt olika innehåll, men som alla brinner för hållbarhet. Förhoppningsvis kommer vi att kunna hitta på en rad roliga saker framöver, men till en början kommer vi att en gång i månaden blogga kring ett gemensamt tema. Den 17:e april kommer det första inlägget och då kommer du att hitta ett TSS-inlägg här, med länkar till alla de andra bloggarnas bidrag på samma ämne. Förhoppningsvis blir det spännande läsning med många olika infallsvinklar kring samma ämne!

Vi har också en gemensam facebook-sida, där du inte bara kommer att hitta direktlänkar till de inläggen, utan även länkar till annat vi skriver kring hållbarhet. En bra kanal för dig som är intresserad av miljöfrågor, helt enkelt – följ oss gärna!

TheSustainableSociety-1

Länkar till oss som ingår i kollektivet:

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.