Vitare tänder med Warpaint

Rubriken lovar runt. Jag vet att många upplever att Warpaint – ett naturligt pulver för tandblekning – fungerar väldigt bra. Warpaint består av bentonitlera, som bland annat innehåller kalcium och kalium. Och det ska ju vara bra för tänderna. Aktivkolen, som har framställts av skal från kokosnötter, polerar tänderna utan att skada emaljen. Men för mig håller rubriken tunt.

Jag följde instruktionen väldigt noga:
* Doppa en ren, våt tandborste i burken med Warpaint
* Borsta försiktigt i två minuter
* Håll munnen stängd under borstning
* Spotta ut och skölj noggrant

För det första, förklara för mig hur man gör för att hålla munnen stängd när man borstar framtänderna. Jag lyckas inte – med följden att jag får skönt svarta skräckläppar (perfekt inför Halloween!).
Att ha pulvret i munnen är ungefär som att tugga på finfördelat kol. Det där kolet nästlar sig sedan in mellan tänderna och kräver både dussinet sköljningar samt borstning med tandkräm innan jag får bort det från tänderna. Och jag lovar – man vill inte ha det kvar mellan tänderna. Om man inte tycker det är sexigt när det ser ut som att man har snus i hela munnen.
Jag har inga fläckar på tänderna, och ganska milt gula skiftningar – mest mellan tänderna. Så det är svårt att se om tänderna blivit vitare efter en veckas användning.
MEN. Jag tycker att tandköttet ser friskare och fräschare ut. Och har du inte trångt mellan tänderna upplevs proceduren säkert inte lika ”besvärlig”. Jag har dessutom några bekanta som verkligen tycker att leran hjälpt mot framför allt fläckar.
Så hellre det än att fylla munnen med exempelvis väteperoxid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.