Test: 2 peelingar för vårfräsch hy

Jag brukar mest använda peeling i samband med att jag lägger ansiktsmask. Vilket händer 1-2 gånger per år. Om ens det. Men nu har jag fått för mig att jag ska testa det lite oftare, för att se vad huden tycker om det. Jag har testat två olika sorter, med ganska olika känsla och resultat efteråt.

Madara Exfoliating oil-to-milk scrub. Ljuva, ljuva doft! Typ pistage blandat med någon förförisk blomma. Det här är en geléaktig peeling med små korn av karnaubavax som skrubbar huden på ett skonsamt men ändå effektivt sätt. Efter att ha masserat in den i huden, tillför vatten och arbeta upp till mjölkaktig konsistens innan du sköljer av med ljummet vatten. Huden känns varm, len och smidig efteråt.

Care of Gerd Eco Facial Scrub. Vit, krämig peeling med jojobakorn och mjölksyra. Doftar otroligt fräscht av mint! Kornen är mindre jämfört med Madara-peelingen och aningen mer ”riviga” – men utan att orsaka den där känslan av småsår i ansiktet som vissa peelingar kan ge. Den här ger aningen tydligare resultat, tycker jag, med snäppet lenare hud. Ansiktet känns rent, fräscht och avsvalkat efteråt. Perfekt sommartid, tänker jag!

Personligen tycker jag det räcker med peeling en gång i månaden, typ veckan efter mens då jag alltid har får lite sämre hy med småplitor. Peelar jag oftare blir huden bara irriterad. Men det där är säkert väldigt individuellt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.