Test: Bruns Schampo och Balsam nr 2 mot frissigt hår

Jag har typiskt nordiskt hår på ett sätt – hårstråna är tunna och lite ”flygiga”. Men jag har också väldigt många av dessa hårstrån – tjockt hår, alltså. Det borde glädja de flesta, kan man tycka, men om jag inte använder hårolja eller dylikt förvandlas frisyren lätt till en frissig lejonman.

Därför lät ju Bruns schampo och balsam nr 2 helt rätt – för den med normalt till tjockt hår som vill ha lite tyngd. Så här tycker jag om produkterna!

Bruns schampo nr 02 och Bruns balsam nr 02:
Beskrivningen av doften på både schampot och balsamet stämmer väldigt bra. Det är gräs med morgondagg i, blandat med förförisk blomma. Helt ljuvlig, faktiskt.
På schampoflaskan står det att man bör tvätta i två omgångar med schampot för att få den där riktiga lödder-effekten. Jag tycker det beror på hur smutsigt håret är. Vissa gånger behöver jag tvätta i två omgångar, andra inte. Håret känns rent utan att bli ”gnisselrent” efteråt.
Bruns balsam passar förstås väldigt bra ihop med schampot. Man behöver inte speciellt mycket ens på långt hår – en klick stor som en gammal femkrona ungefär. Applicera i nästan hela håret (jag brukar applicera i 2/3 av håret, nedtill förstås) och skölj sen ur. Efteråt känns håret mjukt, följsamt och väldigt lätt att kamma. Och bäst av allt – inget friss.

När jag använder dessa två produkter i kombination behövs ingen extra olja för att få styr på håret. Rekommenderas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.