Här är oljorna som givit mig problemfri hy!

Olja byggde upp denna norrländska hy…

Vilken respons det blev på intervjun som härliga Lovisa, här på Naturligt Snygg, gjorde med mig förra veckan. Det hade jag faktiskt inte väntat mig. 🙂

Många hörde också av sig och undrade vad det är för oljor som givit mig problemfri hy egentligen. Som jag skrev till en av dem – jag har testat några olika, och eftersom jag inte varit så bra på att ta hand om min hy tidigare skulle nog de flesta naturliga oljor ge positiva resultat i mitt fall. Men faktum kvarstår – oljorna har verkligen gjort skillnad! Och jag har hunnit få några favoriter som jag kör, från topp till tå:

Håret
I håret använder jag ibland olja för extra glans – och då gnuggar jag in olja över hela handflatorna innan jag försiktigt stryker ut ett tunt lager ovanpå håret. Eller så masserar jag in lite olja i hårtopparna om jag vill motverka frissighet eller framhäva hårets fall. Just nu har jag Loelle Arganolja Grapefrukt, som doftar väldigt fräscht och ger bra resultat på mitt långa och – just nu – torra hår (har inte klippt mig sedan september!). Den funkar i ansikte och som kroppsolja också.

Kroppen
Den första kroppsoljan jag testade var Moonsun Beeswax Oil. Suverän olja som känns värmande och vårdande. Min man och mina barn tycker att den doftar på gränsen till för starkt och citruskryddigt, men jag gillar den. Jag hade helt fnasfria ben i vintras – och det är första gången på många år.
De senaste två månaderna har jag använt Care of Gerd Blueberry Vanilla Oil. Den har, som namnet ger en vink om, underbar doft av vanilj. Produkten består av flera oljor – kallpressad vaniljolja, fröolja från blåbär, sheasmörsolja, jojobaolja och solrosolja som ”ledolja” för de andra mer aktiva oljorna. Ger lena och fina ben den också – och är väldigt dryg!

Ansiktet
På dagen har jag börjat använda olja under min ansiktscreme. Min kontorstorra hy verkar behöva det, för det har verkligen hjälpt – ingen vuxenakne, inga blemmor, inga problem. Helst vill jag ha en doftfri olja, eftersom de flesta dagcremer också har en doft, och jag vill inte ha doftkakofoni i hela fejjan. Emma Noëls gurkörtsolja är tyvärr snart slut, för den har varit helt fantastisk (flaskan med bortnött text på här ovan)! Jag är inne på att testa en ny olja, bara för att det är kul, men funkar inte det kommer jag att gå tillbaka till denna.
På kvällen har jag börjat använda Khadi Anti-aging Ayurvedic Oil. Den doftar sådär härligt, diskret kryddigt som man förväntar sig att en ayurvedisk olja ska lukta. Känns lovande!

Naglarna
Det här är egentligen för tidigt att tipsa om, men mina naglar är helt paj just nu. Så jag har köpt Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil som förhoppningsvis ska stärka nagelband och naglar. Återkommer om den.

Hoppas att ni också kan få bättre – eller till och med problemfri hy – med hjälp av mina tips. Det är ju skönt att slippa kli och blemmor, om det går att motverka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.