Nyfriserad! Vackert rött med växtfärg

Förra gången färgade jag håret hemma, med henna, och det fungerade väldigt bra! Färgen har faktiskt hållit bättre än ”vanlig kemikaliefärg”.

Men idag ville jag unna mig att bli omhändertagen och låta en expert blanda till färgen i stället. Plus att jag behövde klippa håret ordentligt efter att ha friserat luggen själv i 7 månader…

Så jag bokade in mig hos Greenheads Stockholm här på morgonen (nope, ingen spons), träffade Mikaela och lät henne gå loss med färg och sax. Hon blandade henna med en aningen rödare växtfärg (henna är ju mer orange/”kopprig”) för att få en djupare färg.
Växtfärg är lite leraktig, så sedan gick Mikaela igenom håret med växtfärg som applicerades med hjälp av någon slags pensel, lager för lager, snurrade ihop hårtestarna och byggde upp håret till en ”lerklump” högst upp på huvudet.

Sedan ska färgen verka i cirka en timme. Lång tid kan tyckas, men jag tycker det är riktig lyx att plöja magasin hos frisören eftersom jag gör det så sällan. Framför allt är det ju värt det. För visst blev färgen fin?
Älskar också växtfärg inte bränner sönder varken hårbotten eller hår – den känns snarare vårdande.

Bra att tänka på är att växtfärg gör att håret känns aningen strävt första veckan, och att doften av växtfärg kan sitta i lite, svagt. Inga konstigheter, tycker jag. Kostnaden är ungefär densamma som med kemikaliefärg.

Gillar man att färga håret rekommenderar jag definitivt det här alternativet. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.