Veckans vardagsvego: Vegetarisk pad thai

Jag fullkomligen älskar pad thai. Definitivt topp 5 bland maträtter i min bok. Men jag jagar fortfarande efter det perfekta hemma-receptet på rätten. Nedanstående recept blev bra, men jag har inte hittat den ultimata ingredienslista än… Testa gärna och återkom med feedback!

Vegetarisk pad thai
4 port risnudlar

Jordnötsdressing:
2 msk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk flytande honung
1,5 msk vitvinsvinäger
1-2 tsk sambal oelek
3 msk japansk soja
1 stor lime, saften
1 salta jordnötter

Wokbas:
1 rödlök, skivad

1 gul paprika, delad och skivad
250 g sommarvitkål, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad

2 ägg
1/2 ask färska böngroddar (ca 2 dl)
Lönnsirap efter smak

Topping:
Färsk koriander
0,5 dl mixade jordnötter
limeklyftor

Lägg ingefära, två vitlöksklyftor, honung, vitvinsvinäger, sambal olek, soja, limejuice och 1 dl jordnötter i en matberedare och mixa ihop.
Värm raps- eller jordnötsolja i en wok tills det är riktigt varmt och lägg ner rödlök, paprika och vitkål tillsammans med vitlöksklyftan, woka under omrörning i någon minut. Knäck och rör ner äggen, ett i taget. Dra av woken från plattan om du märker att äggen håller på att bli för brända. Rör ihop så att allt blandas väl och tillsätt böngroddarna samt jordnötsdressingen. Blanda om och låt allt bli varmt. Smaka av med lite lönnsirap efter smak (jo, det är säkert, jag tycker det blev bra!).
Blanda även ner risnudlarna och rör om ordentligt. Toppa med koriander och mer jordnötter, och servera limeklyftor till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.