Så får du batteriet i mobilen att hålla längre

Så här i semestertider – när man kanske är ute på dagslånga turer och inte har möjlighet att ladda mobilen – hittade jag några tips som Naturskyddsföreningen knåpat ihop om hur man får batteriet i mobilen att räcka så länge som möjligt. En liten energibesparing blir det ju på köpet 😉
Perfekt tips att ha med mig inför fjällturen familjen och jag ska gå på (läs mer om det här), tänker jag!

Stäng av 
I första hand alla funktioner: Wi-Fi, blåtand, stegräknaren, platstjänster etcetera.
I andra hand: Telefonen (det kan ju vara nyttigt att bara stänga av ett par timmar mellan varven. Vi måste inte alltid vara nåbara). Det drar dock mycket batteri att stänga av och sätta på nallen också, så man behöver inte göra det flera gånger om dagen.

Dra ner
Ljud, ljus och push drar jättemycket batteri. Låt telefonen ligga i din ficka utan att arbeta, stäng av vibrationer och push-notiser, dra ner volym och ljusstyrka. Tråkigt nog är det så att ju färggladare din bakgrundsbild är, desto mer batteri drar den.

Läs en bok
Att spela spel, kolla Netflix och Youtube drar riktigt mycket batteri. Och data. Alltså, spara pengar, batteri och energi på att tänka en extra gång innan du klickar på länken till filmen om Donald Trumps senaste bravader och sånt…

Dra ur laddaren
Batteriet tar skada av att laddas när det redan är fullt. Och undvik att ladda ur helt och sen ladda upp helt. Telefonen har litiumbatterier som är designade för att ladda med mycket kvar och ofta. Batteriet har ett max-antal av urladdningar, så se till att ladda innan batteriet är slut!

På Naturskyddsföreningens smergy.se finns fler smarta energitips.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.