Veckans vardagsvego: Halloumibiffar med tomatsås och zucchinisallad

Den här rätten ska man tillaga när man har lite tid och lust att lägga ner kärlek på middagen. Jag tycker att det är värt det. Zucchinisalladen ihop med tomatsåsen och salta halloumibiffar är så himla gott!

Halloumibiffar med tomatsås och zucchinisallad
4-5 port

Halloumibiffar:
1 morot, skalad och grovriven
200 g halloumiost, grovriven
1 vitlöksklyfta, pressad
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
0,5 tsk sambal oelek
2-3 msk färsk gräslök, klippt i småbitar
svartpeppar efter smak

Tomatsås:
0,5 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
400 g krossade tomater
0,5 kruka basilika, strimlad
salt, peppar
olivolja

Zucchinisallad:
1 liten zucchini, grovriven
0,5 msk olivolja
0,5 tsk sambal oelek
0,5 citron, finrivet skal och saft
0,5 kruka persilja, finklippt
50 g pinjenötter

Och så 4 portioner kokt mathavre till!

Börja med biffarna. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda väl. Forma biffar (ta lite vatten på händerna om det känns för smetigt) och lägg på en skärbräda eller dylikt.
Härnäst, zucchinisallad: Lägg zucchinin på ett fint fat. Blanda med olivolja och sambal oelek. Strö över citronskal och häll över pressade citronsaft. Strö över persiljan och toppa med pinjenötter.
Dags att göra tomatsåsen: Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja. Tillsätt krossade tomater. Salta och peppra lite och låt puttra i 10-15 minuter. Mixa ev med stavmixer och blanda ner basilika.
Stek under tiden biffarna.
Koka även mathavren och servera till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.