Shoppa ekofint till skolstart och hemmakontor

Jag har jobbat i en vecka nu, en del hemma för att försöka få övergången från ledighet till ett arbetsliv i 180 att kännas mindre abrupt. Jag hoppas och tror att framtidens kontorsarbetande kommer att arbeta mer så – både för att vi föräldrar ska få ihop tillvaron och för att det är bättre för miljön när folk stannar hemma i stället för att ta bilen till jobbet.

Därför blev jag inspirerad till att leta efter miljövänliga skol- och kontorsattiraljer! Miljövänligare pennor, burkar till gemen, ryggsäckar i ekologiska material och så vidare. Här är en del av det jag hittade:

Granit: Har häftapparater, saxar, pennhållare med mera i exempelvis obehandlat gummiträ. Även skrivhäften med omslag av återvunnet läder eller återvunnen fiberpapp.

Åhléns: Har framför allt förvaring (boxar att förvara A4-papper i etc) och skrivhäften i återvunna eller hållbara material. Även Pippi långstrump skrivset av 50 % tencel.

Lagerhaus: Har börjat märka sina hållbara produkter med en uggla, och har bland annat kalendrar, almanackor och ställ för kom ihåg-lappar i återvunnet material.

Lapland Eco Store: Denna guldgruva för ecoistas har en hel ”avdelning” som heter skolstart med pennskrin, ryggsäckar, gympapåsar, anteckningsblock och annat. Superfina produkter!

Remade By: Skrivbordslampor av trä och gamla konservburkar, med mera.

Ecosphere: Har bland annat Iphonefodral i kork och pennfodral i vegetabiliskt garvat läder.

Hem.com: Har jättefin skrivbordsförvaring (for pennor, gem etc i samma produkt) och kom ihåg-äpple i kork (man kan fästa lapparna med nål på det) som väcker ha-begär.

Pennor är svårare att hitta (rätta mig om jag har fel). Reklambyråer har en del gjorda i återvunnet papper, men då måste man oftast köpa typ 100 i taget… Däremot finns det Svanen-märkta kontorsstolar! Bland annat ”HÅG Capisco 8106”, som är mer praktisk än snygg. Men hellre ergonomiskt och ekologiskt än snyggt i dessa sammanhang – om man måste välja.

Läs mer:
Lista över Svanen-märkta möbler för kontor (och hem)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.