Blogg, insta, fb – här hittar du bästa återbruksprojekten!

Lampor från Remade By.

Jag är tyvärr helt usel på att pyssla och skapa. Eller rättare sagt – jag tar mig inte tid till det. Jag har fullt upp med att skjutsa runt barnen på deras träningar om kvällarna, och försöka hinna träna själv. Plus det där vardagliga pysslet med tvätt, städ, laga mat och så vidare…
Men jag drömmer ofta om fina DIY-projekt som jag vill ta mig an. Någon. Gång. Ska. Det. Bli. Av.
Och tittar längtansfullt på hur duktiga andra är på att använda det de har, för att sedan skapa nya, fina saker av det.

Jag tänkte tipsa om några av mina favoriter när det gäller bra källor till DIY-inspiration och idéer.
Instagram är förstås en riktig guldgruva, där jag har mycket kvar att upptäcka. De tre största favoriterna hittills är:
@kreativakarin. Hon är så duktig att hon fått ge ut böcker med sina projekt. Härlig, färgstark människa dessutom.
@pysselmorsan. Hon har ju galet många följare, så det kanske är att slå in öppna dörrar att tipsa om henne. Men då får det vara så – hon är värd all uppmärksamhet hon kan få med sina snygga och egensinniga projekt.
@englaskreativeverden. Norra Engla bjuder på underbar färgfest med DIY, återbruk och pyssel. Jag blir alltid glad av att titta in på hennes konto.

Bloggar finns det förstås en uppsjö av. På Hus & Hem anlitar vi ofta Sanna & Sania, eftersom de aldrig saknar idéer. Tror de har skrivit minst fem böcker (!!!) om olika betongprojekt, men de bjuder även på bra ”pimpa loppisfyndet”-tips och en massa annat. Hemmafixbloggen, Minna Mercke Schmidt och Anna Örnberg är självklara DIY-auktoriteter.
Härom dagen snubblade jag över Livsglitter. Hon har gjort detta fantastiskt fina bord (Foto Louise Hietanen) av en gammalvindslucka och rostiga järnhjul som hon fått från vänner.

Bord upcycled table

På Facebook finns det en massa roliga grupper att följa för alla återbrukare och upcyclare också. En av de största och bästa är gruppen ”Återbruka mera”, som jag bara älskar! Tips – kolla in mattan gjord av gamla konsumkassar som publicerades 27 mars. Galet fin!
Gillar också gruppen ”DIY – Gör det själv”.

Pinterest: Sök på Ikea-hacks, DIY inom vilket område som helst – och du får så många idéer serverade att du baxnar!

Sedan finns det förstås många företag som satsar på återbruk. Återbrukshyttan gör fantastiskt fina vaser, lampor etc av gamla flaskor. Jag har skrivit mer om Anny och hennes företag här.
Eller Remade by, som precis tagit in de fina barnryggsäckarna av återbrukade markisdukar som ni ser överst i inlägget.
Det finns till och med utbildning i Recycle Design, vid Eskilstuna Folkhögskola, som man kan gå.

Gammalt är det nya nya! Och det känns allt annat än mossigt.

 

DIY och ÅTERBRUK är temat för kollektivet The Sustainable Society denna månad. Fler idéer och inspiration får du i mina kära kollegors bloggar:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.