Här är ditt kylskåp – kameran som minskar matsvinnet

Tänk att kunna skriva veckomeny – utan att behöva öppna kylskåpsdörren!

Själ springer jag fram och tillbaka och öppnar dörren när jag planerar. ”Hur var det nu, har vi några ägg kvar. Sambal Oelek – tog jag inte det sista förra veckan?”, och så vidare.

Nästa månad lanseras tydligen kameran ”The Smarter Fridgecam” i Storbritannien. Jag hoppas den kommer hit snart, för det låter väldigt bra. Enligt Aktuell Hållbarhet gör den trådlösa kameran det möjligt för användaren att alltid ha koll på vad man har i sitt kylskåp via mobilen. Förutom att skicka kylskåpsbilder till en app i användarens telefon påminner kameran om matvaror som håller på att passera bäst-före-datum.
Den kan till och med tipsa om recept, baserat på vad som finns i kylskåpet. Låter lite för bra för att vara sant, undrar vad det är för standard på de recepten… men nyfiken blir jag!

Extra bonus: En vanlig kyl öppnas i genomsnitt 20 gånger per dag, så när man kan se vad som finns i den utan att öppna så spar man förstås energi.

Kameran kommer att kosta kring tusenlappen, men det uppges ändå vara ett billigare alternativ till de smarta kylskåp som finns på marknaden.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.