Trend: Snygga smycken av återvunnet silver

Jag tror mig ana en växande trend inom smyckessegmentet, nämligen att allt fler använder sig av återvunnet silver i produktionen. Vilket såklart är mycket bättre än att utvinna nytt.

Ett favoritmärke just nu är svenska La Lula. Bakom varumärket står smyckesdesignern Rebecca Bonaparte och kreatören Katja Janford, som för ganska exakt ett år sedan bestämde sig för att göra något tillsammans med syftet att sätta kvinnan i fokus. Om du någonsin har tvekat förut, så kommer du nu att bli säker på att snippor är vackra… Dessutom är smyckena som sagt tillverkade på ett mer hållbart sätt, av återvunnet silver.

CU Jewellery gör smycken som till 70 procent består av återvunnet silver. Det här halsbandet är en favorit.

brilliant-bangle-neck-double-silver

Mnop:s smycken är handgjorda i Sverige och många av dem är gjorda av 100 procent återvunnet silver. Älskar det här halsbandet.

Mnop

I helgen är det smyckesmässa i Älvsjö också – Prescious heter den. Arrangörerna lyfter fram en växande hållbarhetstrend, speciellt bland unga formgivare, så jag kanske får anledning att återkomma i ämnet. Stay tuned 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.