Prinsen gör hållbara engångstallrikar för Duni

Ibland blir jag överraskad. Kalla mig fördomsfull, men jag hade inte väntat mig att få läsa orden ”Bernadotte” och ”engångstallrikar” i samma mening.
Prins Carl Philip och Oscar Kylberg (den senare VD för det gemensamma företaget Bernadotte & Kylberg) har nämligen designat engångstallrikar, -bestick och servetter för Duni!

Kollektionen heter ”Amazonica” och inspirationen sägs komma från de organiska formerna hos näckrosen ’Victoria Amazonica’. Tallrikarnas stillsamma och böljande form påminner om de ringar på vattnet som omger näckrosen, medan det mer sirliga mönstret på servetterna tolkar bladens lekfulla siluett.

Victoria_amazonica_flower_and_two_pads
Av Peripitus – Eget arbete, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4161837

Om man absolut känner att engångstallrikar är enda alternativet – på 40-årsfesten eller vad det nu kan vara – är det ju kul att det finns hyfsade miljöalternativ.
Amazonica-tallrikarna och besticken är gjorda av bagass och CPLA. Bagass är baserat på en restprodukt av sockerrör och bryts ner till jord på bara några veckor efter kompostering. CPLA är tillverkat av 100 procent växtbaserat material, biologiskt nedbrytbart, robust och tål temperaturer upp till 100 grader.
Servetterna görs i ett FSC-certifierat och komposterbart biomaterial.

Produkterna kommer att finnas i utvalda butiker och i Dunis webbshop från januari 2018.

Läs mer:

Här hittar du fler bra engångsartiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.