Reused Remade för färre plastkassar

Förra veckan skrev jag om hur vi kan minimera förbrukningen av plast i vår vardag på 6 enkla sätt. Idag trillade ett pressmeddelande in som tar det här med tygpåsar ett steg längre.

Teamet bakom nya varumärket Reused Remade funderade nämligen över vilka olika typer av tygspill som skulle kunna komma till nytta igen (att odla ny bomull är till exempel något vi bör komma bort ifrån, tygindustrin är efter oljeindustrin den andra mest förorenande i världen) – och kom att tänka på de högkvalitativa hotellakan som ofta kasseras innan de börjat se slitna ut.

Lakanen kommer från svenska hotell, tvättas och skickas sedan till Litauen för att sys om till hållbara, tvättbara tygkassar som vi kan ersätta plastkassarna med.

  • Vi har valt Litauen då det är ett land inom EU med hårda krav på arbetsmarknadslagar samt med skäliga löner. Tyvärr finns det ingen större sömnadsproduktion kvar i Sverige idag, vilket är anledningen till varför de inte sys här. På sikt är dock förhoppningen att kunna hämta hem produktionen så att den sker ännu närmre resurserna, säger PR-ansvariga Hanna Resare Monsén.

Återbruket innebär minskad förbrukning av färskvatten, plastpåsar och kemikalier samtidigt som hotelltextilerna får längre livstid.

Framöver finns det planer på att expandera utbudet med flera typer och modeller

av väskor, kassar och påsar för olika användningsområden. Och kanske andra typer av produkter inom varumärket.

You go, girls!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.