Veckans vardagsvego: Wrap med linsröra och rostade grönsaker

En väldigt god vego-wrap, som är både mustig i smaken och härligt mättande. Men var noga med att pressa ur allt vatten ur linserna – första gången jag gjorde rätten blev det som skulle vara puré en soppa i stället (då kryddade jag upp den med lite extra curry, tillsatte lite vatten och åt den som sådan i stället).

Wrap med linsröra och rostade grönsaker
4 pers

Linspuré:
2 dl röda linser
2 msk olivolja
1/2 citron, saften
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk paprikapulver
 1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Wrap:
1 röd paprika
1/2 squash
Olivolja, salt, peppar
1 avokado
ca 8 tortillabröd
Ev koriander och/eller gräddfil

Linspuré: Koka linserna enligt förpackningen. Häll i en sil, låt svalna och pressa sedan ut det allra mesta av vattnet. Mixa ihop med olivolja, citronsaft, vitlök, paprikapulver och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
Halvera paprikan och grilla dem högt uppe i ugnen tills skalet blivit lite svart och fullt av blåsor (10-15 minuter). Låt svalna lite och dra av skalet. Skär i strimlor.
Skiva squash, salta lite, låt ligga ca fem minuter och torka sedan av det vatten som bildas på ytan. Stek gyllenbruna.
Skiva avokado.
Nu är allt klart för montering i wrap! Smeta först ut linspuré, lägg en del av grönsakerna på och toppa ev med koriander och/eller gräddfil. Kan tänka mig att feta ost är gott på också, slår det mig, men det har jag inte testat…
Sååå mumsigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.