Laga din Lamino-fåtölj, och fler sätt att reparera mera

Vissa möbler är verkligen klassiker, som håller i en evighet, stilmässigt sett. Men även väldigt välgjorda möbler brukar till slut gå sönder. Därför erbjuder företaget Swedese numera reparation av populära fåtöljen Lamino (projektet går under namnet Swedese Repair).

Tapetserare från hela Sverige inbjuds och utbildas hos Swedese för att kunna erbjuda en professionell renovering av den gamla klassikern – och senare är tanken att även fler möbler ska ingå i tjänsten.

Det känns otroligt vettigt, tycker jag. Det är så här vi måste konsumera framöver. Köpa färre grejer, ta hand om dem väl, reparera om det går, återbruka resten…

Som tur är har fler företag börjat förstå att det finns pengar att tjäna på att faktiskt erbjuda reparation av kära objekt – jeansföretaget Nude, som lagar dina uttjänta jeans, är ett vanligt exempel.

I Skåne finns Repamera, som lagar både kläder och skor. Tillgängligt i Malmö och Växjö till att börja med.

Det har även blivit billigare att laga cyklar, kläder, skor och hushållslinne – tack vare sänkt moms på dylika reparationer sedan den 1 januari 2017. Själv lagar jag skor hos Hallmans skor på Birkagatan i Stockholm (Såå duktiga!) och kläder hos Karlbergs kemtvätt (det ser inte ut så mycket för världen från utsidan men de som jobbar därinne håller världsklass!).

Tipsa gärna om fler bra ”reparationsställen”! Kul om vi kan stimulera sådan business, tycker jag! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.