stickade ekologiska tröjor

7 favoriter: Här är höstens mysigaste tröjor!

Tröjorna från Twothirds stickas på beställning.

Novembermörkret kom så snabbt, tycker jag. Idag hade jag flera ”umbrella moments”, då jag försökte kika på trafiken under paraplyet, varpå vinden grep tag i det och hela jag höll på att flyga med ut på gatan.

Det fick mig att börja drömma om mysiga tröjor att ta på, helst framför en öppen spis om jag hade haft en sådan…

Ekologiska stickade trojor

Den första, underbart roströda, tröjan från Kings of indigo är gjord av enbart återvunna fibrer, till större delen ull.
Onlineshopen Gather & See samlar de bästa bland hållbara designers. Själv föll jag för sportiga  Cindy Sweatshirt med dragsko, av ekologisk bomull.
Honeycomb jumper är gjord av ekologisk ull (färgen ”Electric Blue” är troligen inte det…), från People Tree.

Organic knitwear jumpers

Lindex har denna petrolgröna tröja av återvunna bomullsblandning.
Jag har alltid gillat Kowtow. Den gula tröjan ”Out of Sight” är gjord av Gots-certifierad fairtradebomull.
Sista tröjan slår mysrekordet, va? Det är en höghalsad tröja med färgmatchade halsduk, båda av alpacka-ull. Hope made in the world jobbar främst med social hållbarhet, genom att skapa jobb åt kvinnor i länder där det traditionellt sett varit svårt. Men hållbara material är också en del av konceptet.

Laddat för mys!

1 reaktion på ”7 favoriter: Här är höstens mysigaste tröjor!”

  1. Pingback: Mmm… mjuka klappar till jul – Veckans Eko

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.