Svankstöd ur Ikeas kollektion Omtänksam

Nytt från Ikea: ”Omtänksam” ger extra stöd i vardagen

Hej och välkomna till min nya plattform för bloggen Veckans Eko! Här kommer jag att skriva om hållbarhet ur de flesta perspektiv – som till exempel design som är till hjälp för människor med olika förutsättningar. Därför blev jag väldigt glad när jag läste nyheten om Ikea Omtänksam!

Bakgrunden är denna: De flesta hamnar någon gång i livet i situationer då man kan behöva lite extra stöd. Själv kommer jag ihåg när jag ramlade av en skoter och skar sönder knäet. Det var ganska jobbigt att sätta mig och ta mig upp ur fåtöljen med mitt stela, ömmande ben efter det. Eller när jag var gravid och hade ont i ländryggen varenda kväll när jag kom hem efter jobbet. Jag tänker även på svärmor, som har fått reumatism i händerna och ibland har svårt att greppa om saker.

Det här är alltså något som Ikea har fångat upp. I samarbete med ergonomer, sjukgymnaster och forskare inom vården har de tagit fram stilrena produkter som ska underlätta vardagen, under namnet ”OMTÄNKSAM”.
I kollektionen ingår till exempel extra tåligt porslin med antiglid-yta på undersidan, greppvänliga bestick, en bekväm fåtölj som är lätt att resa sig ur, svanstöd och en greppduk för envisa burklock.

Helt rätt tänkt, och något som verkligen kommer att uppskattas av kunderna, tror jag!

Finns i butik från den 17 november.

Bricka som förhindrar glid
Glidfri bricka!
Fatoljen Orrsta fran Ikea
Fåtöljen ”Orrsta” är lätt att resa sig ur.
Greppvanliga bestick Ikea
Greppvänliga bestick.