Här är oljorna som givit mig problemfri hy

oljor

Nu börjar det verkligen märkas att mörkret tar ut sin rätt. Glåmigare hy, trasiga naglar… Men jag har hittat något som brukar hjälpa åtminstone lite: Växtoljor.

Jag upptäckte denna välgörare ganska sent i livet – typ för två år sedan. Men jag har aldrig haft så problemfri hy som nu. Jag har testat några olika oljor vid det här leget, och eftersom jag inte varit så bra på att ta hand om min hy tidigare så har de gjort tydlig skillnad. Här är några favoriter som jag använder, från topp till tå:

Håret
När håret är glanslöst tar jag lite olja i handflatorna, gnuggar ut oljan lite, och stryker den sedan jämnt över håret för fin lyster. Är håret torrt masserar jag in lite olja i hårtopparna. Just nu har jag Weleda nourishing hair oil som doftar rosmarin och även funkar mot torr hårbotten.

Kroppen
Den allra första kroppsoljan jag testade var Moonsun Beeswax Oil. Den doftar lite ”ayurvediskt” kryddigt med toner av citrus i. När man smörjer in benen har oljan en värmande effekt som är väldigt skön i vintertider, och jag har inte haft fnasiga ben sedan jag började med den.
Den senaste månaden har jag använt Khadi Ayurvedic Face & Body Oil Hibiscus. Om man vaxar eller epilerar benen, eller har känslig hud, lugnar den ner och vårdar. Doften är jag mindre förtjust i. Det bästa jag testat – någonsin – är nog den jag började med för en dryg vecka sedan. Evanesce jungfru-kokosolja som gör benen helt sammetslena. Det är som sagt fen kokosolja så den doftar bara diskret av det. Stort plus är att man kan använda kokosolja till typ allt.

Ansiktet
På morgonen använder jag först olja på huden, just nu väldoftande och lättapplicerade Mossa Vitamin Oil Cocktail Facial Oil. Det har verkligen hjälpt – ingen månatlig akne, inga torrfläckar, inga problem. Helst vill jag ha en doftfri olja, eftersom de flesta dagcremer också har en doft, och jag vill inte ha doftkakofoni i hela fejjan. Emma Noëls gurkörtsolja är en stor favorit i den doftfria genren.

Naglarna
När nagelbanden börjar se för taskiga ut (händer rätt ofta) använder jag Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil. Vet inte om den lever upp till påståendet att den ska stärka naglarna, men de blir finare i alla fall!

Hoppas att det här kan vara till hjälp över för er!

 

SaveSave