Liselotte och Lisa Lemke

På spaning efter nya ekoprylar

Den här veckan är det pressvecka, då vi journalister och influencers får ta del av allehanda nyheter – just nu sådant som lanseras inför våren.

Jag har privilegiet att kolla in alla kökstrender, och fick bland annat smaka en supergod shot som Lisa Lemke snott ihop av jordgubbar, lite ingefära, gulbetor och annat spännande. Så gott att jag blev väldigt koncentrerad på smaken…

Samtidigt håller jag förstås ett extra öga på hållbara produkter – naturmaterial, närproducerat, eko, Fairtrade… Och kunde konstatera att det inte händer supermycket på den fronten. Det är fortfarande lite för mycket snack och för lite verkstad, om ni frågar mig 😉

Men det här var spännande!

Konsthantverk Rosdala

Konsthantverk i Tyringe har en stor skatt, både i form av en massa spännande ritningar i arkiven – och fysiska produkter. Till exempel en massa glasobjekt som nu tagits tillvara och gjort om till lampor i kollektionen Rosdala. Fantastiskt fina och eminent exempel på smart återbruk!

Kork som metervara

Jotex jobbar allt mer med hållbarhet (har till exempel fina mattor av återvunnet material) och använder kork i flera nya produkter. Bland annat – som här på väggen – som metervara!!!

Finlayson sangklader

Finska Finlayson är också föredömen, med snygga sängkläder av linne, trasmattor och handdukar av insamlade textilier, och så vidare.

recycled rugGillar också den här mattan, från Åhléns, som är gjord av 85 % återvunnen bomull och 15 % återvunnet ”övrigt material”.

Mera sånt!

 

SaveSave