pepper pancake

Veckans vardagsvego: Supergoda paprikaplättar

Jag har försökt ta lite nya grepp på vardagsmaten på sistone. Till exempel så älskar mina barn plättar. Och jag älskar rostad paprika. Här jag jag kombinerat bådadera för att få till en mer matig variant av rätten.

Supergoda paprikaplättar
ca 16 st (små)

2 medelstora röda paprikor
1,25 dl mjölk/växtmjölk
1,25 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
0,5 tsk salt
svartpeppar
3 ägg, lätt vispade
3 msk finhackade svarta oliver
2 msk finhackad färsk basilika
Olivolja till stekning

Till servering:
Chévre och/eller creme fraiche

Skär paprikorna i halvor och lägg på bakpapper på en ugnsplåt med snittytorna nedåt. Ugnsrosta tills skalen får blåsor och svartnar. Täck halvorna med en blöt kökshandduk och låt svalna. Dra bort skalet och hacka grovt.
Kör paprikahacket tillsammans med mjölken i en matberedare.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt ägg och paprikamjölk, samt svartpeppar. Rör ihop till en jämn smet. Häll även ner hackade oliver och basilika.
Täck med plastfolie och låt smeten vila i 20 minuter.
Värm oljan i en liten stekpanna. Häll i smet så att det täcker botten och stek på medelstark värme, på båda sidor, tills plätten får fin färg.
Servera med getost och/eller creme fraîche samt ev extra basilika.